ЗНАЕТЕ ЛИ?

Знаете, ли че…за всеки рециклиран турбокомпресор D.G. Турбо сервиз издава сертификат за високоскоростен вибробаланс и гаранционна карта. Гаранцията за рециклираните от нас турбокомпресори е 6(шест месеца) от датата на закупуването и не важи при следните условия:
1. Повреда от удар.
2. Боклуци в маслото.
3. Прекъсване на маслото.
4. Липса на масло.
5. Прегряване и претоварване.
6.Изтичане на въздух от системата.
Горепосочените проблеми могат да доведат до сериозни щети върху турбината. Препоръката ни към вас е да се доверите на сервиз, в който да монтират турбината ви след ремонт, като преди това е задължително да се провери изправността на двигателя.Гаранцията ще бъде 12(дванадесет месеца), ако колата се обслужва от нашия сервиз.
Със сертификата за високоскоростен виброблаланс се сертифицира нивото на вибрация на турбокомпресора.

МОНТАЖ НА ТУРБОКОМПРЕСОР

Няколко важни инструкции по безопасен и правилен монтаж на турбокомпресор.

Следващите стъпки трябва да се следват стриктно. Винаги се консултирайте за специфичните инструкции за вашия двигател.

Стъпка 1

Проверете номера на турбината, за да се уверите, че това е правилната за вашия двигател. Монтажа на неправилната турбина ще доведе до повреда на турбината/двигателя и отмяна на гаранцията.По време на монтажа е важно да предпазвате всяка част на турбината от попадане на прах, замърсявания и твърди частици. Всякакво чуждо тяло, попаднало в турбината по време на монтажа може да доведе до катастрофални повреди при скорост от 170 000 до 300 000 об./мин.

Стъпка 2

Уверете се, че са използвани правилните уплътнения. Например- центърът на всяко уплътнение трябва перфектно да съвпада с центъра на фланеца. При някои турбини се използва щуцер. При други се използва „банджо-болт“- в тези случаи използвайте нови уплътнения/шайби.
Важно: Не използвайте течни уплътнения или уплътнители, особено при масления вход/изход, защото могат да навлязат в турбината и да се намали или спре масления поток.

монтаж на турбо
turbo №

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

  1. Кое е по-добре – турбокомпресор втора употреба или рециклиран?
  2. Цена за ремонт на турбокомпресор?
  3. Какъв е срокът за ремонт на турбокомпресора? 
  4. За колко месеца важи гаранцията?     
  5. Демонтирате ли/Монтирате ли турбокомпресори?
  6. Какви са признаците, по които може да се разпознае възможна повреда на турбокомпресора 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРБОКОМПРЕСОРИТЕ

Масово турбокомпресори в безупречно състояние се диагностицират като дефектирали и причина за разход на масло, ниска мощност или шумове, но причината е някъде другаде.
99% от повредите на турбокомпресорите се дължат на фактори извън тях и ако причината за повредата не се отстрани – дефекта гарантирано ще се повтори в новия или ремонтиран турбокомпресор.

повреди при турбокопмресорите-липса на смазване; боклуци в маслото; чуждо тяло; превиаване на скоростта
липса на смазване
ремонт на турбо, рециклиране на турбо

СЪВЕТИ

За по-дълъг живот на турбината

1.Редовна смяна на маслото,масления филтър и въздушния филтър.
2.Когато стартирате двигателя,не го извършвайте с натиснат педал на газта.
3.Когато сте карали интензивно и с висока скорост не трябва да гасите двигателя веднага;изчакайте 30-40 секунди на празен ход и тогава загасете двигателя.