НовиниРециклирани турбокомпресори

Колко струва ремонтът на турбокомпресорът ви?

Kак ценообразуваме?

В следващите редове ще обясним как ценообразуваме при нас и защо понякога ремонтът на турбокомпресорът ви изглежда по-скъп, отколкото сте си мислили, че ще е.
Да започнем с демонтажа на турбото ви- на различните марки автомобили турбокомпресорът се намира на различни места. При някои е по-лесно достъпен за демонтаж/ монтаж, а при други- на място, до което се достига едва след разглобяването и на други части. Поради тази причина монтажа и демонтажа, които също са част от ремонта, са на различни цени за различните марки и модели автомобили(леки/тежкотоварни). Ако донесете директно турбокомпресорът при нас, най-вероятно ще сте платили на друг сервиз за демонтаж/ монтаж.
Предимството ви, ако ние демонтираме и монтираме турбото ви, е че ще имате удължен гаранционен срок за ремонтирания турбокомпресор.
За да се уверим какъв е дефекта при автомобила и дали проблема е само в турбокомпресорът, първо правим диагностика на двигателя и всички системи, които имат връзка с турбото, след което преминаваме към внимателно и детайлно диагностициране на турбокомпресорът, при което разбираме причините за повредата му и виждаме кои части са за подмяна. Възможните причини за повреди и самите повреди сме описали тук. Най-скъпи от частите са картриджът, променливата геометрия, валът и актуаторът. Но и най-често се налага те да се подменят. Почистваме всички части по специален метод, след което подлагаме картриджа на високоскоростен вибробаланс, или настройваме турбото с променлива геометрия на специална за това машина.
Целият процес се извършва в рамките на 1-2 часа, след което следва инструкция за монтажа на турбокомпресора и съпровождащите го други ремонтни дейности по автомобила, защото има причина довела до дефектирането/ счупването му. Важно е ремонтираният турбокомпресор да се монтира правилно. Ние издаваме гаранционна карта и сертификат за високоскоростен вибробаланс.

Колко струва?

След всичко казано до тук, следва да уточним, че цената за ремонт на турбокомпресор варира от 300 до 1800 лв. в зависимост от модела и повредата му.
Ако сте решили обаче да си закупите „нов“ турбокомпресор от он-лайн магазин е възможно да преминете през някои непредвидени неприятни ситуации, за които е възможно даже да похарчите повече средства, отколкото ако директно се обърнете за съвет и съдействие от нас. Евтиното винаги излиза по-скъпо! Може би сте се убедили в това и при други житейски ситуации. За това не рискувайте с „нови и евтини“ турбокомпресори, закупени от незнайни он-лайн търговци. Първо проверявайте какви са възможностите ви за рекламация и връщане на закупените от вас части и поемайте премерени рискове.

За всички наши редовни клиенти имаме преференциални условия!
Разочарованието от лошото качество остава дълго след радостта от ниската цена.
ЦЕНАТА СЕ ЗАБРАВЯ-ПОМНИ СЕ КАЧЕСТВОТО!!!